--#include file="includes/menu.asp"-->
Πρατήρια revoil
Αρχική / Η Εταιρία / Νέα και Ενδιαφέροντα / Δελτία Τύπου / 04/12/2009 Δ.Τ. Η Αναπτυξιακή Πορεία και η Νέα Εικόνα της Revoil

04/12/2009 Δ.Τ. Η Αναπτυξιακή Πορεία και η Νέα Εικόνα της Revoil

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη συνέντευξη τύπου της εταιρίας REVOIL με θέμα την αναπτυξιακή της πορεία και τη νέα εταιρική της εικόνα.  

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδρυτής της REVOIL κ. Ευάγγελος Γ. Ρούσσος απεύθυνε χαιρετισμό. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Η. Νιφόρας – Γενικός Διευθυντής, ο κ. Νικόλαος Μανάλης -  Οικονομικός Διευθυντής, ο κ. Απόστολος Ψαρρός – Εμπορικός Διευθυντής και ο κ. Μύρων Δασκαλάκης – Διευθυντής Εφοδιασμού & Εγκαταστάσεων. Επίσης στα πλαίσια της συνεργασίας της εταιρίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχαν στην παρουσίαση και ήταν ομιλητές, οι κ.κ. Ε.Λόης και Φ.Ζαννίκος – καθηγητές του Ε.Μ.Π. 

Το κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν η νέα εταιρική εικόνα της REVOIL που σηματοδοτεί τη νέα σελίδα στην αναπτυξιακή της πορεία. Επίσης στα πλαίσια της συνέντευξης έγινε παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην αγορά πετρελαιοειδών, της θέσης της εταιρίας στο κλάδο, των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεάμηνου 2009, τις πρωτοβουλίες της εταιρίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα αποτελέσματα των ποιοτικών και ποσοτικών ελέγχων στο δίκτυο πρατηρίων τηςREVOIL από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών (ΕΤεΚΛ) του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. 

Πιο συγκεκριμένα:  
Ο κ. Νιφόρας – Γενικός Διευθυντής αναφέρθηκε στο ευρύ δίκτυο 420 πρατηρίων τα οποία φέρουν τα χρώματα και τα σήματα της REVOIL και εκτείνονται σχεδόν στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλούμενων ποσοτήτων καυσίμων της εταιρίας υπερβαίνει σημαντικά το σύνολο της αγοράς δίνοντας στην εταιρία ένα μερίδιο κοντά στο 6,5%.  

Ο κ. Μανάλης – Οικονομικός Διευθυντής, εστίασε στην σημαντική άνοδο της τάξης του 115% που παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του Ομίλου που ανήλθαν σε € 2,73 εκατ. στο πρώτο εννεάμηνο του 2009 έναντι του ποσού των € 1,27 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αναφορικά με τα υπόλοιπα μεγέθη του Ομίλου, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε € 5,67 εκατ. στο πρώτο εννεάμηνο του 2009 παρουσιάζοντας άνοδο κατά 38,6% συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα μεγέθη ποσού € 4,09 εκατ. του πρώτου εννεάμηνου του 2008. Επιπλέον ο κ. Μανάλης τόνισε την κατά 25,5% μείωση του Τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας σε σχέση με την 31/12/08. 

Ο κ. Δασκαλάκης - Διευθυντής Εφοδιασμού & Εγκαταστάσεων στάθηκε στις υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων της εταιρίας στη Καβάλα και στη Χίο και ανέπτυξε τη νέα πρωτοβουλία της εταιρίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 100KWp σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 11,5 στρεμμάτων στη Νέα Καρβάλη, Καβάλας κοντά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2010.

Οι κύριοι Ε. Λόης και Φ. Ζαννίκος – καθηγητές του Ε.Μ.Π. τόνισαν ότι η συνεργασία της REVOIL με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των καυσίμων που διατίθενται από τα πρατήριά της έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο ποιότητας καυσίμων και στη σωστή ποσότητα που διατίθενται από το δίκτυο πρατηρίων REVOIL  προς τους καταναλωτές. Οι έλεγχοι που διεξάγονται από το Εργαστήριο είναι αιφνιδιαστικοί και στατιστικά τεκμηριωμένοι, με πλήρη ανεξαρτησία από τηνREVOIL, σε χρόνους και τοποθεσίες που το Πολυτεχνείο επιλέγει χωρίς καμία προειδοποίηση.  Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι άριστα.

Ο κ. Ψαρρός – Εμπορικός Διευθυντής παρουσίασε τη νέα εταιρική εικόνα δίνοντας έμφαση στο νέο λογότυπο, στη σημειολογία του, στη νέα εξωτερική και εσωτερική εικόνα των πρατηρίων και στη νέα συνεργασία στο τομέα των λιπαντικών με τηMOBIL . Σε ότι αφορά το νέο λογότυπο και τα χρώματα της εταιρίας, άλλαξε η γραμματοσειρά δίνοντας μια πιο σύγχρονη και προσιτή μορφή. Στα χρώματα παρέμεινε το μπλε και το λευκό και προστέθηκε η πράσινη σταγόνα με το φυλλαράκι που συμβολίζει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την ελπίδα και τη φιλοσοφία της εταιρίας ότι η κάθε σταγόνα μετράει.   

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την απονομή υποτροφιών από το κ. Γεώργιο Ε. Ρούσσο – Διευθύνοντα Σύμβουλο και το κ. Σταύρο Η. Νιφόρα – Γενικό Διευθυντή προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές κ.κ. Δεληγιάννη Αλέξανδρο και Γιαννόπουλο Ανδρέα.  

Ο θεσμός των υποτροφιών θεσπίστηκε από τη REVOIL το 2003 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Εταιρείας για την ενίσχυση και την υποστήριξη νέων ανθρώπων που επιλέγουν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή πορεία. Στόχος του θεσμού είναι η συνέχιση της προσπάθειας και της έρευνας της Εταιρείας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης με φθηνότερη ενέργεια και καθαρό περιβάλλον καθώς και η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων.