--#include file="includes/menu.asp"-->
Πρατήρια revoil
Αρχική / Η Εταιρία / Νέα και Ενδιαφέροντα / Δελτία Τύπου / 07/12/2010 Δ.Τ. Revoil : Συνεχείς ρυθμοί ανάπτυξης στον κλάδο των πετρελαιοειδών - Είσοδος στην ποντοπόρο ναυτιλία

07/12/2010 Δ.Τ. Revoil : Συνεχείς ρυθμοί ανάπτυξης στον κλάδο των πετρελαιοειδών - Είσοδος στην ποντοπόρο ναυτιλία

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Συνέντευξη Τύπου του Ομίλου REVOIL με θέμα την πορεία συνεχούς ανάπτυξης του στην αγορά πετρελαιοειδών και την είσοδό του στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Νιφόρας – Γενικός Διευθυντής της REVOIL και ο κ. Ιωάννης Ρούσσος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της  θυγατρικής ARISTON Εταιρίας Επενδύσεων στην Ποντοπόρο Ναυτιλία.
Ξεκινώντας ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδρυτής του Ομίλου REVOIL κ. Ευάγγελος Ρούσσος απεύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Σταύρος Νιφόρας ξεκίνησε την παρουσίαση του κάνοντας έναν απολογισμό της αγοράς καυσίμων το δεκάμηνο του 2010 το οποίο κινήθηκε με μειωμένους πωλούμενους όγκους κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Η βασικότερη αιτία της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων είναι οι συνεχείς αυξήσεις στους φόρους –ΕΦΚ και ΦΠΑ- που τελικά έφθασαν σήμερα, να αποτελούν το 65% της λιανικής τιμής της αμόλυβδης σε συνδυασμό με την γενικότερη αυτοσυγκράτηση των καταναλωτών και των νοικοκυριών λόγω της οικονομικής κρίσης. Στο ίδιο διάστημα του δεκάμηνου του 2010, η REVOIL ενίσχυσε το μερίδιο της στο 6,8% του συνόλου της αγοράς κλείνοντας σε πωλούμενους όγκους κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την αγορά παρουσιάζοντας υστέρηση μόλις 4%. Τον Οκτώβριο του 2010 το μερίδιο της ανεβαίνει στο 7,9%. Παράλληλα πρόσθεσε 77 νέα πρατήρια στο δίκτυο της ανεβάζοντας σε 481 τα σημεία πώλησής της σήμερα. Η διαχρονική αδιάκοπη ανάπτυξη και εξέλιξη της REVOIL η οποία έχει την ικανότητα και την ωριμότητα να ενισχύει τα μεγέθη της ανεξάρτητα από την πορεία  - θετική ή αρνητική – της αγοράς την έχει ξεχωρίσει ως μία από της δυναμικότερες εταιρείες του κλάδου.

Η REVOIL στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον του σήμερα απαντά με στρατηγικές και ενέργειες που οδηγούν σε συνεχή ανάπτυξη με αύξηση της κερδοφορίας:

-  Επέκταση  του δικτύου με την προσθήκη νέων πρατηρίων. Υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικής προσέλκυσης νέων πρατηρίων με αυστηρά οικονομικοτεχνικά μοντέλα και πρότυπα απόδοσης εντός της εφαρμοζόμενης πιστωτικής πολιτικής.
-  Ενίσχυση της διασφάλισης του καταναλωτή που επισκέπτεται τα πρατήρια REVOIL, ότι αγοράζει καθαρά καύσιμα πάντα στην ποσότητα την οποία πλήρωσε. Πυλώνα σε αυτή την δέσμευσή  αποτελεί η πιστοποίηση του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων & Λιπαντικών του ΕΜΠ, ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την εταιρεία.
-  Εκμετάλλευση  της ενιαίας – νέας εταιρικής εικόνας του δικτύου που ξεκίνησε πέρυσι και ολοκληρώθηκε φέτος.
-  Εφαρμογή προγραμμάτων micromarketing ενεργειών στο πρατήριο, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσπάθεια για την ανάπτυξη μοντέλων συνεργασιών με τους πρατηριούχους βασιζόμενα στην επίτευξη αποτελεσμάτων σε βάση  αμοιβαιότητας.
-  Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αποδοτικότητας της εταιρίας, με έμφαση στην διατήρηση της υγιούς περιουσιακής διάρθρωσης και της ισχυρής ρευστότητας.
-  Εισαγωγή σε ένα νέο κλάδο, διαφορετικό από την εγχώρια εμπορία πετρελαιοειδών, αυτόν της Ποντοπόρου Ναυτιλίας με την ίδρυση της θυγατρικής ARISTON. Έναν τομέα συνδεδεμένο άρρηκτα με το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, με σημαντικά περιθώρια κέρδους, απαλλασσόμενο τοπικών οικονομικών συνθηκών.

Ο κ. Ιωάννης Ρούσσος  αναφέρθηκε στην είσοδο του Ομίλου REVOIL στην ποντοπόρο ναυτιλία με  την ίδρυση της 100% θυγατρικής ARISTON Ε.Ε.Π.Ν. τον Ιούνιο του 2010 με μετοχικό κεφάλαιο τα 29,35 εκατ.ευρώ. Εστίασε στον στόλο της ARISTON ο οποίος αποτελείται από δύο φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου HANDYMAX,  το Blue Angel το οποίο είναι κατασκευής 1994, 44.950 τόνων ναυλωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 με ημερήσιο έσοδο 16.000 δολάρια και το Blue Eternity ίδιας χρονολογίας, 45.741 τόνων το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην Εταιρεία εντός του Δεκεμβρίου 2010 με συμφωνία ναύλωσης τα 14.500 δολάρια την ημέρα και διάρκεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011. Στρατηγική της ARISTON είναι η επέκταση του στόλου με φορτηγά πλοία έως 15 ετών με παρόμοια χαρακτηριστικά, οι μεσομακροπρόθεσμες ναυλώσεις των πλοίων της, πετυχαίνοντας έτσι την όσο το δυνατό διασφάλιση προβλέψιμων χρηματοροών και κερδοφορίας και η συνεργασία με καταξιωμένους ναυλωτές.  Με την παραδοχή των υφιστάμενων συμφωνιών ναύλωσης σε ετήσια βάση,  τα έσοδα της ARISTON σε επίπεδο EBITDA προσεγγίζουν τα 6 εκατ. δολάρια με καθαρά κέρδη τα 3 εκατ. δολάρια.  

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με την απονομή υποτροφιών από τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Ρούσσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Ρούσσο του Ομίλου REVOIL προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές κ.κ. Φαμέλη Θεόδωρο και Μπακάλη Διαμαντή.

Ο θεσμός των υποτροφιών θεσπίστηκε από τη REVOIL το 2003 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Εταιρείας για την ενίσχυση και την υποστήριξη νέων ανθρώπων που επιλέγουν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή πορεία. Στόχος του θεσμού είναι η συνέχιση της προσπάθειας και της έρευνας της Εταιρείας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης με φθηνότερη ενέργεια και καθαρό περιβάλλον καθώς και η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων.